Metamorfose Techniek (massage)

Wat is MT (Metamorfose Techniek)?

Metamorfose Techniek (MT) valt niet onder de noemer ‘therapie' of ‘massage', waardoor deze ‘behandeling' een eigen plek heeft. Zelfs het woord ‘behandeling' is misschien niet op zijn plek.

Maar mensen die MT-sessies hebben ondergaan, beweren vaak dat door MT hun leven is veranderd. MT gaat ervan uit dat wij elkaar niet kunnen ‘genezen', maar dat ieder van ons een eigen, zelfgenezend vermogen heeft. Door het lichaam een juiste prikkel of ‘kickstart' te geven, kunnen wij dit zelfgenezend vermogen aanspreken en komt het op gang.

In plaats van te kijken naar het ‘verleden' en/of naar ‘symptomen' probeert de therapeut voor haar cliënt een katalysator te zijn om dit proces aan te zwengelen en de cliënt hierdoor in staat te stellen zichzelf te helpen.

De techniek is in 1960 ontwikkeld door Robert St. John, reflexzonetherapeut en natuurgeneeskundige.
St. John was toen verbonden aan een school voor mentaal gehandicapte kinderen. Hij zocht naar een manier om deze kinderen blijvend te helpen, maar wist ook dat iedere verandering vanuit deze kinderen zelf moest komen.
Vanuit de voetreflexologie wist hij ieder lichaamsdeel als reflexzonegebied in de voeten te plaatsen.  Daarnaast ontwikkelde hij echter de theorie dat zelfs de TIJD die een baby in de baarmoeder doorbrengt terug te vinden is op de voeten, en wel aan de beide binnenkanten, of te wel op het reflexzone gebied van de ‘ruggenwervels'.
 
Volgens St. John worden tijdens de zwangerschap van de moeder de levenslange gewoonten van het kind gevormd en is op het moment van conceptie de aard van dit nieuwe leven al helemaal bepaald.
 
St. John's denkwijze is dat de ontwikkeling van ziekten, evenals onze persoonlijkheid, teruggaan naar onze tijd in de baarmoeder.  Ook emotionele trauma's, zowel positieve als negatieve, zetten zich dan reeds vast in ons lichaam.
 
De omstandigheden en emoties van de moeder tijdens conceptie zijn eveneens belangrijk voor het kind, zoals o.a. spanning, liefde, woede, is het kind gewenst of niet.

Door middel van toepassing van MT kunnen deze blokkades worden losgelaten.

MT is een veilige techniek en in feite is het voor de therapeut niet eens noodzakelijk om de onderliggende problemen te kennen.

Gaston St. Pierre leerde van St. John te werken met deze techniek en was onder de indruk van de resultaten die hij behaalde bij behandeling van mensen met vooral mentale problemen.  Om deze kennis te verspreiden heeft hij in 1979 in Londen de 'Metamorphic Association' opgericht.
 
Voor extra informatie zie: http://www.metamorphicassociation.org
 

Hoe werkt MT?
 
St. Pierre heeft daarop ooit geantwoord: ‘Hoe ontwikkelt een zaadje zich tot een plant'?  In andere woorden: Moeilijk uit te leggen!  Dat de plant groeit, dat 'weten' we, maar het is niet altijd met het blote oog waarneembaar.  Zo ook met MT.  We weten dat het werkt, maar het is niet altijd te zien.
 
Het resultaat van MT-behandelingen is vaak dat de gestagneerde levenskracht/bron opnieuw aangeboord en geactiveerd wordt, waardoor (gewenste) veranderingen heel natuurlijk in gang worden gezet.

De behandeling zelf blinkt uit door eenvoud. Iedereen kan het leren en toepassen! Bovendien is het uitermate ontspannend om te ondergaan.

Met de vingertoppen worden beide voeten, langs de binnenkant, ongeveer 20 minuten bewerkt met een zich herhalende, superzachte, beweging.
Daarna gebeurt hetzelfde op beide handen (5 minuten ieder) en als laatste eenzelfde zachte massage op het hoofd (5 minuten).
 
Een totale behandeling duurt ongeveer een uur.
 
Eén eerste behandeling kan al een gewenst proces op gang brengen.
Het is aan te raden meerdere sessies te ondergaan, soms ééns per week, soms met tussenpozen van enkele weken.  Dit is aan de cliënt.
 
Het resultaat valt niet te voorspellen, iedereen reageert anders.  Soms merkt men  verandering direct na de behandeling, soms weken later.
 
 
Voor wie is MT?

MT is voor iedereen, voor jong en oud.  Evenals volwassenen vinden kinderen een ‘voetmassage' vaak heerlijk om te ondergaan.

MT is voor hen die voelen dat ze vastlopen, bijvoorbeeld in een relatie of in hun werk. Mensen die het ‘zat' zijn, het ‘niet meer zien zitten'. Voor hen die verslaafd zijn aan drank of drugs. MT kan dan een natuurlijk gevoel van eigenwaarde/zelfvertrouwen teruggeven. Mensen komen weer voor zichzelf op en vertrouwen weer meer op hun innerlijke kracht.

Die innerlijke kracht helpt ons ook bij het verwerken van diep vastzittende trauma's. Stapsgewijs, beetje voor beetje, worden emoties verwerkt en komt de natuurlijke energiebalans weer terug in ons lichaam.
 

Home